Biodiversiteit van de waterwereld

De bassins van de zaal Biodiversiteit zijn een « open venster op de waterwereld » en bieden een kijk op de verbazende diversiteit van het leven dat er zich ontwikkelde. In de loop van uw bezoek ziet u soorten uit de Noordzee, de Middellandse Zee, de warme zeeën, de rivieren en meren van de gematigde of tropische streken.

Zeewater uit gematigde streken


Télécharger

Wend de steven naar de Noordzee en de Middellandse Zee! Ontdek bijzondere diersoorten: sommige worden één met de zeebodem dankzij de pigmenten in hun vel, andere kunnen van geslacht veranderen… Het zijn dieren die geografisch zo dicht bij ons leven maar toch weinig of niet gekend zijn.

Warm zeewater


Poisson-chirurgien

Zet koers naar het turquoise water van de tropische zeeën! De bewoners van de koraalriffen verwelkomen u met een echt vuurwerk van vormen en kleuren. Ga in een oogwenk van boven tot onder de Evenaar. Bewonder de meest kleurrijke en gediversifieerde afdeling van het aquarium.

Zoet water uit gematigde streken


Silure glane

Een tête-à-tête met de vissen uit de rivieren en vijvers van onze streken! Een veertigtal soorten vissen bevolken onze waterlopen maar sommige onder hen, voorgesteld in verschillende bassins, zijn u waarschijnlijk onbekend. Leer ze van aquarium naar aquarium gaandeweg beter (her)kennen.

Warm zoet water


Piranha

Een confrontatie met de vissen die afkomstig zijn uit de Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse meren en waterlopen! Sommige zijn u waarschijnlijk bekend want ze worden veel aangeboden in aquariumwinkels.

Choose your language

Discover our other museums

Discover our published works in our online shop