Haaien en koraalriffen

Een uitstekende kijk op het tropische universum! Ontdek hier het bassin van de zwartpuntrifhaaien, dat enkele jaren terug volledig heringericht werd, een didactische tentoonstellingsruimte met interactieve zuilen, maquettes… – gewijd aan koralen, levende en inerte, en ten slotte het laatste aquarium rond dit thema dat de zaal is komen aanvullen: de tropische lagune!

Haaien


Requins à pointes noires

Fascinerende gasten van de tropische wateren! Dit bassin van 66.000 liter zeewater bevat een populatie tropische vissen, enkele weke koralen en zwartpuntrifhaaien. Zij zijn afkomstig van de Stille en de Indische Oceaan en zijn meestal te vinden langs rotsachtige kusten en koraalriffen. Maar sinds de aanleg van het Suezkanaal kan men hen ook aantreffen in het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee.

Tropische koralen


Coraux sous les Tropiques

Het Groot Barrièrerif in Australië! Een naam die aanzet tot dromen maar waarvan het hart – de koralen – nog weinig of slecht bekend is bij het grote publiek. Reis door een bijzonder aantrekkelijke afdeling en ontdek de uitgebreide verzameling koralen die de Belgische expeditie naar het Groot Barrièrerif in 1967 heeft meegebracht. Een unieke gelegenheid om de rijkdom, de verscheidenheid en de schoonheid van de bewaarde exemplaren te bewonderen. Een interactieve ruimte waar deze complexe organismes in de kijker worden gezet: hun specificiteit, hun levenswijze, de constructie van riffen, de dreigingen die wegen op hun voortbestaan…

Levende koralen


Requins à pointes noires

Zet koers naar de tropen om de magie van de koraalriffen te ontdekken! Kom en ontdek de ongelofelijke diversiteit van vormen en kleuren van de koralen in het bassin dat aan hen is gewijd. Het gereconstrueerde mini-rif in het aquarium evolueert in de tijd en bij elk bezoek kunt u iets nieuws ontdekken.

De tropische lagune


Coraux sous les Tropiques

Zin in een reis naar de tropen? Hier komt u terecht in een heel andere omgeving, dankzij onze Australische lagune en haar 13 m² fijn zand. Buk u even en bewonder de kleurrijke vissen die onder uw ogen zwemmen in 8 m³ warm water.

Choose your language

Discover our other museums

Discover our published works in our online shop