Met de auto of touringcar

Ons adres

Aquarium-Museum van de Universiteit van Luik
Quai Édouard Van Beneden, 22
B-4020 Liège
BELGIQUE

GPS : 50.63881°N, 5.579115°E


Parkeerzones gereserveerd voor touringcars

  • Quai Édouard Van Beneden: twee plaatsen op de helling naar de Kennedy-brug.
  • Rue Gaston Grégoire: twee plaatsen aan de kant van de onpare flatgebouwen.

De Parking « Aquarium »

De Parking « Aquarium » (Illico-Park) is een interieurparking (70 plaatsen) in de nabijheid van het Aquarium-Museum (rue Méan). Hij is 24/24 en 7/7 toegankelijk.
1 uur parking GRATIS voor betalende bezoekers van het Aquarium-Museum (kaart vragen aan de ticketbalie).

Met het openbaar vervoer

Met de bus

Gemakkelijk bereikbaar met de stadsbussen van de TEC-lijnen 17 (rechtstreeks vanaf het treinstation Guillemins) en 4; interlokaal 138 en 140.

Met de trein

Afstappen aan het station Liège-Guillemins.

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

PMR

Toegang

Rechts van de hoofdingang is er een zijdeur op het niveau van het trottoir, naast de parkeerplaats voor PBM, die bezoekers met beperkte mobiliteit toelaat het Instituut zonder problemen binnen te komen en naar de grote lift te gaan die hen naar het Aquarium in de kelderverdieping en naar het Museum op de 2e verdieping brengt.

Hoe gaat u tewerk?


Wanneer u niet vergezeld bent:

Er is een parkeerplaats die strikt gereserveerd is voor personen met beperkte mobiliteit; ze bevindt zich juist naast de zijdeur. Bel aan deze deur. Een onthaalmedewerker wordt gewaarschuwd van uw aanwezigheid, komt naar u toe en begeleidt u naar de lift.

Wanneer u vergezeld bent:

De begeleider wordt gevraagd naar het onthaal van het Aquarium-Museum te gaan via de hoofdingang. Op zijn vraag zal een onthaalmedewerkster de zijdeur openen en u begeleiden tot aan de lift.

Geleidehonden en assistentiehonden zijn welkom

Chiens d'assistance

Huisdieren, hoe klein ook, zijn niet toegelaten in het Aquarium-Museum, met uitzondering van geleidehonden en assistentiehonden.


Ter herinnering

Assistentiehond : iedere hond die een gehandicapt persoon begeleidt tijdens zijn verplaatsingen en in het dagelijkse leven, of in dressuur met een instructeur of in opleiding in het kader van een familiaal onthaalmilieu en onder toezicht van een instructeur of een vereniging.

Choose your language

Discover our other museums

Discover our published works in our online shop